Što je pergament papir – kako se koristi i što se može zamijeniti prilikom pečenja u pećnici

Sadržaj člankaDugo se koristi papir za foliju ili pergament za pečenje. Ovaj materijal koristi se za pakiranje posuđa, poklona, ​​hrane. U potonjem slučaju, pergament se široko koristi u svakodnevnom životu zbog činjenice da ne dopušta prolazak masnoće, pa neće dopustiti da se kolač lijepi za lim za pečenje ili limenku. To će domaćini omogućiti da ne troši vrijeme na pranje posuđa nakon pečenja kolača ili kolača, a kulinarska remek djela zadržati će svoj estetski oblik.

Što je pergament papir

Papir za pečenje izrađen je od poroznog filtrirnog papira. Tretira se slabom otopinom sumporne kiseline. Ova tehnika omogućuje vam da djelomično uništite celulozu i začepite pore. Zbog toga je pergament vodootporan. Važno je zapamtiti da se u proizvodnji takvog materijala sirovine prisilno suše. Glavne prednosti valjanih listova:

  • kroz njih se vrši izmjena zraka;
  • otporan na visoke temperature;
  • vlaga i masnoća;
  • zadržavaju njihova svojstva u vlažnom stanju;
  • ekološki prihvatljiv materijal;
  • može se koristiti u pečenju više puta.

Rola od pergamentnog papira

Kako izgleda

Opseg pergamenta je vrlo širok, na primjer, u namještaju, industriji odjeće, brze hrane, kućanstva, kao i u medicini. Po izgledu, ovaj materijal je tanak i proziran, ovisno o opsegu primjene, podijeljen je u sljedeće vrste:

Naziv pečata pergamenta

Gdje je primjenjivo

Dodatna karakteristika

“A B C”.

Pakiranje hrane.

Masna hrana.

“D”.

Izrada višeslojnog pakiranja. Kod filtriranja, laminiranja.

Izdržava temperature od 230 ° C.

“M”.

Za pakiranje lijekova.

Možete spakirati preljeve.

“N”, “NJ”, “N-bio”.

Skladištenje hrane do 30 dana.

Ambalaža za dugotrajno skladištenje hrane.

“VP”.

Za pakiranje proizvoda s niskim udjelom masti.

Ispisane slike lako se nanose na papir, mogu biti laminirane, metalizirane, laminirane.

VP-M.

Pakiranje kućanskih kemikalija.

Može se koristiti za pakiranje kozmetike.

Od čega su napravljeni

Papir za pečenje proizvodi se u tvornici od krpnog papira u kojem su prisutne samo organske tvari. Za otapanje celulozne membrane biljnih stanica koriste se posebni reagensi. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, djelomično otopljena stanična membrana taloži se u porama pergamenta i takve proizvode čini jakim i vodonepropusnim..

Za što je potrebno

Glavne aplikacije:

  • Papir za pečenje pećnice može biti predstavljen različitim materijalima, na primjer, tankim tragovima. Smatra se krhkim, ne samo da se lijepi za biskvit, već se i brzo zasiti vlagom. Ako se jelo kuha u pećnici nekoliko sati, tragovi se mogu raspasti ili postati krhki. Takav papir prethodno je namazan prije upotrebe u kuhanju.
  • Glatki univerzalni pergament za pečenje ima tanku silikonsku prevlaku, tako da se ne lijepi za kuhana jela. Takve listove nije potrebno podmazivati, ne dopuštaju vlazi i masti da prođu. Mogu se koristiti više puta, podnose toplinu.
  • Jaki smeđi gusti papir za pečenje koristi se za pečenje jela od bilo koje vrste tijesta. Dobro apsorbira masnoću, ali ako je pečenje nemasno, pergament je prethodno podmazan uljem.
  • Silikonski pergament papir ima dvostruku prevlaku, zbog toga je cijena viša od one jeftinih kolegica. Skupi materijal ima trodimenzionalnu strukturu za pečenje, plus poseban zračni otvor. Izgleda smeđe i ima plahte na prodaju..

Rola silikonskog pergamentnog papira

Pergament za pečenje

Pergamentni papir u roli možete kupiti u bilo kojem supermarketu. Proizvođači na ambalaži navode preporuke za uporabu. Važno je zapamtiti da ako sastav uključuje silikon, tada se pergament može koristiti više puta, a ako sastav uključuje samo celulozu, onda je to jednokratna opcija. Ako pakiranje ukazuje da se pergament može koristiti samo za pečenje, tada u njemu ne možete ispeći meso ili povrće – jela se mogu pokvariti.

Gusti pergament za višekratnu upotrebu koristi se za pripremu samo istih jela. Na primjer, nakon pečenja mesa, isti materijal ne možete koristiti za slatke slastice i obrnuto. Pergament se također koristi za valjanje tankog tijesta, često se listovi za valjanje koriste za različite vrste tijesta s kratkim tijestom, meringue. Takav se materijal koristi i za širenje kuhanih jela na njemu..

Kako se papir za pečenje može zamijeniti?

Gdje kupiti pergament papir za pečenje? Ovo pitanje postavlja svaka domaćica koja mora nešto ispeći. Iako, ako je potrebno, možete naći zamjenu za takav papir, na primjer, prikladan je crtanje papira ili A4 papira – oni moraju biti podmazani uljem. Možete koristiti pergament hrane koji se u supermarketima koristi za pakiranje hrane ili folije. Kako zamijeniti pergament papir za pečenje? Ovo pitanje zanima mnoge. Ako pri ruci nije bilo ničega, onda umjesto pergamena na masnom limu za pečenje, trebate posuti krušne mrvice, a na vrhu – tijesto.

Kako koristiti papir za pečenje

Pergamentni papir naširoko se koristi za pečenje tijesta sa zrakom u multioker. Posudu je potrebno poravnati tako da listovi iskaču nakon izlijevanja mase. Nakon pečenja i hlađenja, držeći rubove pergamenta, možete ispravno ukloniti krhki, prozračni proizvod, plus papir neće dopustiti da se pečenje opeče. Na ovaj način peče se biskvitno tijesto za razne slastičarne.

Trebam li ulje

Ponekad domaćice ne znaju je li potrebno namastiti papir prije nego što tijesto izlijete na lim za pečenje? Ako je korišten pergament i nema sloja silikona, onda je bolje podmazati. Izgled takav papir nalikuje tragačkom papiru. Trošak pergamenta bez silikonskog sloja nekoliko je puta niži. Mnoge domaćice prilikom pečenja pizze koriste papir za pečenje, podmazan uljem. Na njemu valjaju tijesto i peku.

Podmazivanje silikonskim uljem

Koju stranu staviti na lim za pečenje

Umjesto pergamena možete koristiti foliju, ali morate znati na koju ćete je stranu staviti na lim za pečenje. Prije nego što rastrgnete komad folije, morate znati približnu veličinu tave, zatim je namažite uljem s obje strane i poravnajte je s obje strane. Iako mnoge domaćice tvrde da sjajna strana u kontaktu s tijestom poboljšava kuhanje, formirajući zlatnu koricu. Umjesto folije možete upotrijebiti pergament koji je glatkom stranom prema gore postavljen na lim za pečenje.

Cijena pergamentnog papira

U Moskvi, Sankt Peterburgu ili drugim regijama Rusije, kupnja se može izvršiti ne samo u velikim supermarketima, već i u mrežnim trgovinama uz jeftinu dostavu pošte. Možete naručiti bilo koju vrstu pergamenta u rolama ili listovima, to će koštati drugačije, cijena ovisi o kvaliteti:

Proizvođač

Cijena u rubaljima

Čisti omot

310

vilton

614

Paclan

99

fabriano

967

Kako odabrati pergament papir

Uobičajeni dokazani način je kupnja bilo kojeg proizvoda u supermarketima – na taj način možete izbjeći lažnjake. Bolje je dati prednost pergamentu, koji je pakiran u posebnu kartonsku kutiju – tako da je rola lakše pohraniti. Na ambalaži proizvođač navodi sastav i primjenu, pa prije kupnje treba pažljivo upoznati karakteristike. Cijena igra važnu ulogu, visokokvalitetni pergament uvijek će biti skup.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: