Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Osjećate li i vrtoglavicu od broja nijansi boje koja se nudi u trgovinama? Ili ne možete pronaći pravu boju koju želite dodati dodavanjem boje ili druge boje? Naše web stranice sa savjetima će vam reći što su boje i kako vam mogu pomoći prilikom popravka.

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Čitava je umjetnost odabrati “najatraktivniju i šarmantniju” boju boje za zidove i druge površine. Naravno, ako odlučite potrošiti novac na dizajnera, on će se pobrinuti za izbor nijansi, nakon što se unaprijed posavjetuje s vama. A ako sve napravite sami? Kako znate kako predložena nijansa zadovoljava vaša očekivanja i potrebe? Pomoći će bojama.

Tint se odnosi na ispitivanje boje koje se provodi na zasebnom komadu suhozida, običnom kartonu, samo papiru ili izravno na zidu. Kako pravilno slikati, kako se kasnije ne razočarate odabranom bojom i ne vratite veliku kupljenu boju već kupljene boje?

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Pitanje je da svaka trgovina boja ima čitavog obožavatelja nijansi. Zašto to nije dovoljno? Jednostavno je – predstavljeni uzorak može se razlikovati od originala. Štoviše, to je bitno. Sve može ovisiti o šarži boje koja je primljena od proizvođača. Možda je ventilator s sobama upravo zastario.

Uz to, ljudsko oko najbolje razlikuje sjene na dovoljno velikim površinama – barem A4. A obožavatelj sa sitnim sondama neće dopustiti većini nas da uvaže sve ljepote i razlike u boji..

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

I ne zaboravite da boja može izgledati vrlo različito ovisno o sljedećim čimbenicima:

  • Rasvjeta. Prirodna ili umjetna. Zasićen ili zasjenjen. Hladno ili toplo;
  • Volumen prostorije. U maloj sobi boja će izgledati svjetlije, bogatije, jer je jednostavno uočljivija;
  • Teksture površine;
  • Susjedstvo s drugim završnim materijalima, uključujući tapete, podove, drvene građe, kao i fasade namještaja i tekstil.

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Što trebate slikati, odnosno uzorke boja? Sonde same. Da biste to učinili, trebali biste odabrati tri ili četiri nijanse boje koje želite vidjeti u svojoj unutrašnjosti. Tu su nam zgodni ventilatori koje nudi proizvođač. Kupite sve odabrane nijanse. Imajte na umu da neke marke koje se smatraju dizajnerskim, a skuplje imaju male staklenke dizajnirane za jednu boju. Takve staklenke s volumenom od 50 ili 100 mililitara najčešće nude uvozni brendovi visokih cijena, na primjer, britanski Little Greene i Sanderson..

Demokratske marke poput Tikkurila i Dulux nude samo limenke od 1 litre ili više. Dakle, ako odaberete upravo takvu, pristupačniju opciju, tada ćete morati kupiti više boja nego što ih trebate slikati. Međutim, prema riječima stručnjaka, često se skuplje boje na kraju ispadaju isplativije pri kupnji, jer se bolje uklapaju i za željenu boju dva sloja će biti dovoljna.

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Sada kod kuće uzimamo unaprijed izrezane listove suhozida veličine A5, obične listove papira ili kartona najmanje A4 ili komade tapeta za slikanje. Na svaki list nanosimo boju u dva sloja, pripazite na to koja je nijansa. Ako se suhozid koristi za slikanje, prvo ga treba temeljiti.

Zbog čega je prikladno slikati na odvojenim listovima – možete ga nositi, staviti jedan pored drugog za usporedbu, pričvrstiti ga na zid – bliže ili dalje na prozor. Izuzetno je preporučljivo staviti komad podne obloge koji namjeravate koristiti u blizini, rezove tekstila koji će biti na presvlaci, pločicama i tako dalje..

Važno! Ako namjeravate slikati drvo, onda ga bojite. Ton boje, kao što smo već napisali, ovisi o teksturi površine, tako da trebate napraviti odgovarajuće sonde.

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Ako je površina utisnuta, preporučljivo je slikati izravno na zidu. Na primjer, morate slikati zid od opeke. Tada je potrebno pripremiti površinu i nanijeti nijanse jedna pored druge, tako da je povoljnije usporediti.

Usporedite boje u sobi u kojoj će se koristiti boja, nanesite na različite dijelove zida. Bojanje se preporučuje tijekom dnevnog vremena. Štoviše, dizajneri savjetuju da gledaju uzorke sunčanog i oblačnog dana. Također, svakako razmislite o slikanju s umjetnom rasvjetom, koja bi već trebala biti povezana u sobi..

Koje su boje, gdje su potrebne, kako napraviti

Kao što vidite, same boje i njihova usporedba trajat će puno vremena, barem jedan dan. Morate ih proučavati u različito doba dana i u različitim uvjetima osvjetljenja kako biste napravili pravi izbor. Ali tada ćete biti sigurni da ste kupili boju prave nijanse.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: