Kako obložiti fasadu okvira kuće

Za okvirnu kuću fasadna obloga je poput vanjske odjeće, u kojoj se skriva ostatak “pite”. Ne možete bez njega! Izbor materijala za završnu obradu fasada kuća u okvirima danas je vrlo velik, Naša web stranica savjeta odlučila je pokazati i reći koje možete odabrati, a koji su trenutno najpopularniji..

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Portal je posvetio niz članaka kućama u okvirima. Konkretno, uspoređivali smo finsku, kanadsku i domaću tehnologiju za izradu okvira okvira. Osim toga, detaljno su opisali kako stvoriti pravu “tortu” izolacije unutar zidova okvira kuće, tako da se ispostavi da je zaista toplo.

Što se tiče materijala za završnu obradu fasade, vinil sporedni kolosijek je na prvom mjestu u popularnosti. Da, materijal je sintetičan, postaje krhak pri niskim temperaturama i općenito je podložan mehaničkim oštećenjima. Ali jeftin, jednostavan za instaliranje i jednostavan za održavanje, zbog čega ga cijene vlasnici domova.

Metalni sporedni kolosijek ima manje nedostataka, puno je trajniji i može trajati do 50 godina. Ali izgleda upravo poput metala, a nije najbolji izbor za stambene zgrade.

Važno! Kad obložite fasadu okvira kuće, zapamtite da to nije zauvijek! Za 20-30 godina morat ćete izvršiti velike popravke povezane sa zamjenom izolacije, tako da će obloga morati biti uklonjena.

Prema dizajnerima, sporedni kolosijek, unatoč svojim prednostima, sada nije iz mode. Naročito siva i bež, tako voljena od strane vlasnika kuća. Sintetički sporedni kolosijek u pastelnim bojama izgleda dosadno, a ostarenje postaje potpuno nepredvidljivo.

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Ako odustanete od vinila i metala u korist vlaknastog cementa, betona ojačanog vlaknima, možete dobiti okvirnu kuću, čiji će završni izgled savršeno imitirati drvo. Ovi materijali, stvoreni na osnovi cementa, betona, mnogo su trajniji, lijepi i sigurni. Dizajneri preporučuju ne bojati se svijetlih boja i odabiru sporedna vlakna cement, na primjer, duboko crvenu, smeđu. Cedral je sada najpopularnija marka vlaknastog cementa u našoj zemlji.

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Klasika žanra kada su obloge kuća od okvira blok kuća, najčešće drvena, obloga i daska. Materijali su prirodni, lijepi, dovoljno izdržljivi.

Važno! Unatoč činjenici da je vodoravno polaganje drvenih obloga na fasadi češće, dizajneri primjećuju prednosti vertikalnog polaganja. U tom se slučaju prašina neće nakupljati između šavova, vlaga se tamo neće taložiti, a kuća izgleda izvorno. Uobičajeno je da se vertikalno slaganje naziva “kontinentalni”, a vodoravno – “brod”.

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Naravno, za dovršavanje fasade okvirne kuće možete odabrati ukrasnu ciglu, prirodni ili umjetni kamen, termalne ploče ili dobru staru žbuku. Međutim, kako primjećuju dizajneri, kombinacije različitih materijala sada su u trendu. Na primjer, žbuka na drugom katu, podalje od visoke vlage i prskanja, a na prvom katu, vlakno cementni sporedni kolosijek ili opeka. Čak su i drvo i metal kombinirani na pročeljima malih modernih kuća. Takve opcije za miješanje materijala na fasadi uvijek izgledaju zanimljivo i daju kući individualnost..

Važno! Kombinirajući materijale na fasadi, ne pretjerujte! Dvije, maksimalno tri vrste završnih obrada, inače će kuća nalikovati izložbi uzoraka građevinske tvrtke.

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Kako obložiti fasadu okvira kuće

Drugi trend koji ne izlazi iz mode je imitacija klasične kuće od drva. Štoviše, sada se takve fasade sve više nalaze na malim kućama, u pristupačnom cjenovnom segmentu. Da, bit će primjetno da je ovo samo imitacija, ali još uvijek će biti privlačna i zanimljiva..

Važno! Prirodni materijali ostaju ljepši od sintetičkih. Pristanite na tome da kamen obrastao mahovinom, srebrna ploča izgleda privlačnije od sporednog podmetanja izgaranog na suncu. Stoga se popravak može odgoditi.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: