Kako sami pronaći ukradeni telefon. Pronađu li telefone ako su ukradeni

Sadržaj člankaMobitel za mnoge ljude postaje skladište osobnih podataka, važnih informacija i samo gadget koji se koristi svaki dan. Ponekad ga osoba, kroz nepažnju, može izgubiti ili ga napadač ukrasti. U takvim slučajevima trebali biste znati kako pronaći svoj telefon, što trebate učiniti unaprijed sa svojim uređajem.

Kako pronaći telefon ako je isključen

To je najneugodnija situacija koja se može dogoditi ako je ukraden mobitel. Napadači odmah uklanjaju SIM karticu, isključuju uređaj. To uvelike smanjuje popis načina za povratak mobilnog. Ako ste uspjeli isključiti mobitel, imate samo jedan način da pronađete isključen telefon – obratite se tijelima za provođenje zakona. Za to vam je potrebno:

 1. Pronađite uređaj s uređaja, ček iz trgovine, uzmite putovnicu.
 2. Dođite u policijsku stanicu sa putovnicom, napišite izjavu.
 3. Da biste identificirali telefon, napišite IMEI kôd, koji je jedinstven za svaki određeni uređaj.
 4. Očekujte da državna služba izvrši svoje odgovornosti.

Broj mobilnih krađa znatno se smanjio nakon što su uređaji počeli imati pristupačniju cijenu, ali još uvijek ima puno činjenica o krađi. Policija će pokušati pronaći mobitel preko operatora, ali ih stvarno rijetko pronađu. Treba se mentalno pripremiti za činjenicu da morate kupiti novi mobitel. Situacija je potpuno drugačija ako ste izgubili telefon, sjeo i isključio se, ali kartica je ostala unutra. Davatelj će moći odrediti lokaciju uređaja, a vi ćete vratiti uređaj.

Telefon i kutija

Kako pronaći telefon od IMEI

Ovaj je kôd jedinstvena serijska oznaka za uređaje. Možete ga pronaći na kutiji uređaja ili ispod baterije pametnog telefona. Sastoji se od 15 znamenki, ako je potrebno, poseban tim može ga prikazati na zaslonu telefona. Preporučuje se da nakon kupnje IMEI napišete negdje u bilježnicu ili na jamstveni list / ček. Ako se obratite policiji, trebat će vam ovaj kod.

Tijela za provedbu zakona podnose zahtjev sudu za dozvolu da zahtijevaju od operatera da nađe telefon putem IMEI-ja. Svi pametni telefoni rade na temelju jednog od operativnih sustava (Windows Phone, Adnroid, iOS), što ga čini mini-računarom. Pomoću satelita telekom operater može pronaći ukradeni mobilni telefon pomoću IMEI koda, samo pružatelj usluge može to učiniti. Da biste to učinili, mora postojati sudski nalog kojim se zahtijeva ova operacija.

U mreži postoje web stranice koje nude praćenje vašeg uređaja pomoću IMEI koda. Resursi treće strane nemaju takvu priliku, ako se nakon unosa podataka od vas zatraži da pošaljete SMS – ovo je pokušaj namamiti novac. Baze podataka prema kodu pohranjuje samo operator, one nisu u javnoj domeni. Možete ući samo u IMEI svog ukradenog pametnog telefona, a drugi korisnici mogu provjeriti nude li im kupnju ukradenog telefona.

Kako pronaći telefon prema telefonskom broju

Svaka osoba u Rusiji, kada kupuje paket od neke tvrtke, sklapa ugovor i, u pravilu, SIM kartica u upotrebi je ona od tvrtke. Nažalost, pretraga telefona prema broju kartice nije moguća. Samo telekom operater ima takve tehnologije i mogućnosti, ali to neće učiniti na vaš osobni zahtjev. Poanta nije u lijenosti, već u visokoj cijeni postupka, nije standardna i zahtijeva ljudske i tehničke resurse. Ovo ima smisla samo kada tražite pametne telefone ograničene verzije ili velike cijene..

Na Internetu možete pronaći resurse koji nude besplatno određivanje lokacije izgubljenog pametnog telefona, ako je ukraden. Ovo je još jedan mit, web stranice trećih strana nemaju takve mogućnosti. Izuzetak su službeni resursi proizvođača Samsung, iPhone, koji vezuju uređaj na uređaj i pretražuju satelitski kanal (GPS), ako je uključen.

Mobitel

Kako pronaći izgubljeni Android telefon putem računala

Mnogi prijenosni uređaji rade na temelju Android operativnog sustava. Apsolutno je besplatno, vrlo je popularan, pa programeri aktivno stvaraju aplikacije, programe temeljene na ovom OS-u. Svaki vlasnik pametnog telefona može pronaći Android uređaj pomoću posebnih uslužnih programa. Jedina negacija je što biste trebali unaprijed instalirati aplikaciju, ali većina se toga sjeća kada je stanica već ukradena ili izgubljena. Trebali biste ga sami instalirati iz službene trgovine Google Play. Evo nekoliko popularnih opcija:

 1. Izgubljeni Android. Nakon uključivanja uslužnog programa potrebno mu je dodijeliti administrativna prava. Za pretraživanje putem aplikacije morate imati Google račun koji je vezan za mobilnu mrežu.
 2. Gdje mi je droid? Ovaj će program već pretražiti uređaj putem posebne web stranice Commander. Na njemu bi se trebali i registrirati i prijaviti se na svoj račun putem mobilnog telefona.

Potražite telefon putem Google računa s računala

Jedna od najlakših opcija za pronalazak ukradenog telefona je putem Googlea. Operativni sustav Android pripada ovoj tvrtki, tako da svi uređaji koji se temelje na OS-u imaju dobru kompatibilnost sa sustavom. To ne znači da ne možete pronaći telefon putem Google računa na iOS-u ili Windows-u. Da biste potražili ukradeni ili izgubljeni mobilni telefon, morate stvoriti račun u sustavu.

Zatim idite s postavki na odjeljak “Računi”, kliknite na liniju pod nazivom “Google” i prijavite se. Za sve vlasnike uređaja sa sustavom Android od verzije 5 i novije strane ništa više ne treba učiniti. Sustav će automatski otvoriti pristup za daljinsko upravljanje. Svi ostali uređaji trebaju ići u odjeljak “Administratori” i aktivirati mogućnost pristupa uređaju putem računala. Nakon toga imat ćete priliku učiniti sljedeće: sa svog Google računa:

 • uključite signal punom glasnoćom da biste pronašli izgubljeni ili ukradeni uređaj, ako je u blizini;
 • možete zaključati uređaj i postaviti poruku na ekran tražeći da se vratite uz naknadu;
 • moguće je omogućiti pretraživanje, na karti je prikazana adresa na kojoj je ćelija zadnji put pronađena;
 • potpuno izbrisati sve podatke s uređaja na mreži pomoću računala.

Google natpis

Kako pronaći telefon putem GPS-a putem računala

Možete pokušati pronaći telefon putem satelita putem mobilnog broja. Lokacijski sustav može odrediti lokaciju objekta s točnošću od nekoliko metara kroz svjetionik. Ako je omogućen praćenje na uređaju, sustav će moći pronaći telefon putem GPS-a. Glavni problem je osoba koja je pronašla mobilni može lako isključiti senzor i samu ćeliju. Nakon toga ova opcija pretraživanja neće raditi.

Za praćenje uređaja morate instalirati posebnu aplikaciju koja će provoditi praćenje. Dalje od računala imat ćete priliku prijaviti se na svoj račun i pratiti lokaciju pametnog telefona. Takve su aplikacije primjerene, na primjer:

 • GPS praćenje uživo;
 • TrackMe
 • Moj svjetski gps tracker.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: