Odabir podloge za linolej na betonskom podu

Sadržaj člankaLinolej ostaje popularna vrsta podova zbog pristupačne cijene i jednostavnosti ugradnje. Često se linoleum jednostavno postavlja na betonsku podlogu. U ovom slučaju, preporučljivo je koristiti supstrat, čiji će izbor i sorte biti opisani od strane naših savjeta.

Odabir podloge za linolej na betonskom podu

Portal je detaljno pisao o izboru, vrstama, vrstama, tehničkim karakteristikama samog linoleuma. Sada razgovarajmo o podlozi koja je potrebna prilikom polaganja na betonsku podlogu u sljedećim slučajevima:

  • Potrebno je poboljšati zvučnu izolaciju stana, smanjiti buku koja dolazi od susjeda dolje i zaštititi ih od stomaka odozgo.
  • Potrebno je izolirati pod. Na primjer, stan se nalazi u prizemlju. Ili govorimo o privatnoj kući bez toplog podruma ili podruma.
  • Betonski estrih nije savršeno ravan, trebate ga popraviti. Dovoljno gusta podloga riješit će problem ako visinske razlike ne prelaze 2-5 milimetara.

Važno! Ako postoje ozbiljni problemi s estrihom, postoje primjetne razlike u visini, jamama, udubljenjima, tada upotreba podloge neće popraviti situaciju. Potrebno je napraviti ispravnu estrihu i izravnati bazu.

Podloga od plute za linolej

Lijepa, ekološka opcija. Služi do 30 godina, može biti debljine 2 do 10 milimetara. Košta oko 1500 rubalja po kolutu, jednostavno se uklapa. Međutim, kao i u slučaju polaganja laminata na betonsku podlogu, podloga od plute mora biti dodatno zaštićena od vlage slojem polietilena ili drugom hidroizolacijom. Osim toga, ako se linoleum koristi kao gornji premaz, udubljenja će ostati ispod teškog namještaja..

Podloga od plute

Podloga od jute za linolej

Za razliku od plute, kruta je i ne deformira se čak i pod nogama masivnog ormara. Ne apsorbira vlagu, može biti debljine 2 do 5 milimetara, košta oko 1000 rubalja po 10 četvornih metara, to jest, prilično je pristupačan. Od minusa supstrata od jute na betonskoj podlozi može se primijetiti samo da nema dovoljno fleksibilnosti – neće sakriti jame i kapljice estriha.

Podloga od jute

Posteljina za posteljinu za linoleum

To je ujedno i apsolutno prirodni materijal koji će na betonskoj osnovi spriječiti pojavu plijesni, ima dobra svojstva toplinske i zvučne izolacije. Košta malo manje od podloge od jute, može biti debljine 3 do 7 milimetara, jednostavno se uklapa. Od minusa može se primijetiti samo činjenica da je teže pronaći podlogu od platna u trgovinama, malo je proizvođača koji nude upravo takav materijal.

Posteljina

Podloga za linoleum

Govorimo o pjenom polietilena. Ovo je najpovoljnija opcija za podlogu, koja se koristi ne samo kod polaganja linoleuma na beton. Prodaje se najčešće u rolama, lako se postavlja, ima veliku fleksibilnost. Međutim, podloga pjene traje ne više od 10 godina. Nepropusna je za zrak, ako je stavite na nepotpuno suhi estrih, plijesan će se neizbježno pojaviti.

Pjenasta podloga

Kombinirana podloga za linolej

Sastoji se od vune, jute i lana, to jest, kombinira sve prednosti ovih materijala. Kombinirani supstrat služi do 50 godina. Protiv – visoka cijena – od 200 rubalja po kvadratnom metru. Uz to, možete naići na lažne, nekvalitetne materijale.

Prirodni materijali za linolej

Važno! Sada na tržištu postoje vrste linoleja s gotovom podlogom, višeslojnom. Košta više nego inače, ali ne trebate kupiti dodatni supstrat i trošiti vrijeme na njegovu ugradnju..

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: