Polaganje ljepljivog laminata

Laminatni podovi su “plutajuće” strukture i stoga se nikada ne smiju zalijepiti, zalijepiti ili zalijepiti na podlogu.

Polaganje ljepljivog laminata

Priprema za styling
Laminat u originalnom pakiranju treba položiti vodoravno na sredinu prostorije u kojoj će se položiti pod i ostaviti 2-3 dana na temperaturi od 20 ° C i pri vlažnosti od oko 60%. Svako pakiranje mora se raspakirati neposredno prije polaganja poda..

MONTAŽA

Laminatni podovi moraju biti ugrađeni prema njihovoj funkcionalnoj namjeni, tj. odabir odgovarajuće klase abrazije u skladu s EN 13329. Preporučuje se da postavljanje laminatnog poda izvede profesionalna tvrtka. Polaganje laminatnih podova izvodi se na temperaturi od 20 ° C.

Polaganje ljepljivog laminata1. Baza: Podloga mora biti čvrsta, ravna i suha. Prilikom polaganja na svježu cementnu podlogu provjerite sadržaj vlage. Na pripremljenu podlogu uvijek postavljajte barijeru za pare debljine najmanje 0,2 mm kako biste izolirali laminat od poda, s minimalnim preklapanjem od 20 cm, tako da je na zidovima oko 5 cm.

Prekrivamo parnu barijeru polietilenskom pjenom debljine 2-5 mm i gustoćom od 35 kg / m3 kako bi se postigao bolji komfor prilikom upotrebe poda (apsorpcija udara, zvučna izolacija).

Polaganje ljepljivog laminata2. Vezivanje: Svi elementi laminatnog poda su lijepljeni pomoću konstrukcije jezika i utora. Prva dva reda panela osušite bez ljepila, a opet provjerite njihovu kvalitetu. Slika desno pokazuje kako nanijeti D3 ljepilo. ljepilo treba nanositi samo na ovaj način. Nanesite ljepilo duž cijele duljine gornjeg kraja utora. Spoj dva utora je takav da nema praznina. Prilikom nanošenja odgovarajuće količine ljepila, veza treba biti laka – bez nepotrebne završne obrade, koja kvari krajeve žljebova. Ostaci ljepila moraju se odmah ukloniti vlažnom, a zatim suhom spužvom..

Polaganje ljepljivog laminata3. Opća pravila za polaganje: Laminatni podovi najbolje su položeni u smjeru pada svjetlosti. Duž svih zidova, kao i pregrađenih konstrukcija (cijevi, grijači, spiralna stubišta itd.), Potrebno je ostaviti najmanje 10 mm razmaka pomoću razmaknutih klinova. Reznice dužine najmanje 40 cm pogodne su za daljnju upotrebu..

Polaganje ljepljivog laminata4. Postupak polaganja: Prvi red je položen i poravnat utorom prema zidu, započnite drugi red s obrezanim dijelom iz prvog reda. Potrebno je provjeriti prva tri reda tako da ih položite najprije suhe bez ljepila, koristeći ravnalo i kabel. Zatim se prva tri reda zalijepe zajedno pomoću estriha ili posebnog stilskog seta. Prilikom provjere jesu li veze točne i ravne, imajte na umu! Kvaliteta podova u konačnici ovisi o ispravnoj ugradnji prva tri reda. Prva tri zalijepljena reda potrebno je ostaviti najmanje 2 sata da se ljepilo osuši. Zatim nastavite slagati red po red. Otpišite element potrebne duljine tako da ostane praznina i spojite ga u prethodni red pomoću posebnog alata. Ne zaboravite umetnuti razmaknice između zida i poda.

Polaganje ljepljivog laminata5. Vrata, spojevi različitih vrsta poda, velike prostorije: Okviri vrata trebaju se skratiti tako da se ispod njih može umetnuti ploča i zvučna izolacija. To je zbog činjenice da se laminatni podovi mogu proširiti i skupiti ovisno o vanjskim klimatskim uvjetima. Treba predvidjeti praznine na vratima, na spojevima s drugim vrstama poda i u blizini zidova. U sobama dužim od 6 m i širim od 5 m, količina dopuštenja (zajedno s zidovima) trebala bi biti veća od 5 mm. U sobama dužim od 10 m i / ili širim od 8 m potrebno je napraviti dodatne praznine. Ove praznine mogu se maskirati posebnim letvama.

Polaganje ljepljivog laminata6. Podno grijanje vode: Faktor toplinske penetracije laminiranih poda je Pc = 0,071 W / m2K. Debljina punjenja iznad cijevi za grijanje trebala bi biti oko 2 cm. Prije polaganja grijanje se mora isključiti. Počnite postavljati podove kada temperatura podloge dosegne 18 ° C. Provjerite je li instaliran film za zaštitu od pare! Nakon 24 sata od ugradnje, grijanje se može uključiti postupno (dnevno na 5 ° C). Najviša dopuštena temperatura poda je + 26 ° C. 7. Vrijeme sušenja / klinovi za razmak: Uklonite razmaknice 12 sati nakon polaganja poda. Pod je spreman za potpuno opterećenje nakon 24 sata.

Pričvrstite maskiranje krovnih ploča.
Pažnja: kutne ploče pričvršćene su na zidove, a ne na pod.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: