Podni linoleum složenog oblika

Valjeni linolej, s istim bogatstvom boja kao polimerne pločice, povoljno se uspoređuje s njima po tome što pruža gotovo potpunu vodootpornost površine zbog nepostojanja spojeva. U velikim se sobama rasprostire linolej, izrezan u oblik prostorije i zalijepljen mastikom. U malim sobama, kao što je ona prikazana na ovim slikama, kako biste ubrzali rad na izrezu cijelog komada linoleuma, možete napraviti uzorak od debelog papira. Zatim se ovaj uzorak postavlja na rašireni linolej i reže kako bi odgovarao podu.

Linije na papiru i linoleju od lima mogu se nacrtati pomoću kompasa, mjernog kompasa ili vodovodnog alata koji se naziva čeljust; može se kupiti u trgovini alatom. Čeljust nalikuje običnom kompasu u koji je umjesto olovke ugrađena druga igla; Također ima maticu na kojoj se čeljusti zaključavaju na odgovarajuću veličinu. Da biste nacrtali crte na vrlo elastičnom linoleumu, gdje crte s igala možda nisu vidljive, na jedan kraj čeljusti možete pričvrstiti olovku od filca. Prvo izrežite komad teškog papira i položite ga na pod sobe. Zatim gurnite jedan kraj čeljusti uz zid, a drugim istrljajte papir. Kao rezultat toga, obris zida pojavit će se na papiru. Stavite linolej u drugu prostoriju najmanje 24 sata kako biste ga izravnali i držali na sobnoj temperaturi.

Zatim stavite uzorak na linoleum i na isti način kao što je opisano gore, prenesite uzorak od njega na linoleum. Sada će se obrisi zidova sobe pojaviti na linoleumu. Izrežite linolej duž crte i vratite ga natrag. Preklopite linoleum na pola prema vama i premažite pod nezapaljivim akrilnim mastikom na vodenoj bazi. Vrsta mastike navedena je u uputama za uporabu linoleuma. Zalijepite linoleum na pod i učinite isto za drugu polovicu komada. Na nekim teško dostupnim mjestima možete lijepiti linoleum na pod dvostranom trakom..

Rolne od linoleuma dostupne su u širini do 4 metra, pa ćete ga možda moći polagati bez šavova, osim tamo gdje postoje okrugli predmeti oko kojih treba obraditi. U takvim slučajevima, izrežite linolej tamo gdje ide cijev ili uzlazni otvor i izrežite rupu. Pri polaganju linoleuma, spojeve prekrijte brtvilom, koja se može kupiti u trgovini građevinskog materijala. Tako ćete učiniti zglobove potpuno nevidljivima..

1. Izrada uzorka od debelog papira. Omotajte svitak papira duž dugog zida pomoću noža za linolej kako biste rezali trake širine oko 25 mm duž zidova, u blizini stepenica, na vratima i oko svih police. Jedan kraj trake papira pričvrstite na pod pomoću gumba pune širine.

Podni linoleum složenog oblika

Zatim obje ruke izravnajte cijelu duljinu papira tako da leži ravno na podu; pričvrstite ga tipkama na pod s razmakom od oko 600 mm između gumba. Na isti se način namažite s preklopom od oko 150 mm, izrežite i zalijepite listove papira koji će cijelu sobu prekrivati ​​gumbima.

2. Kombiniranje listova. Svakih 600 mm duž rubova papira koji se preklapaju napravite poravnanje od 200 mm kroz rub papira, kroz oba lista. Napravite dodatne rezove s krajeva zareza na kraju papira i uklonite pravokutne komade papira koje ste izrezali. Odrežite ili odvojite isti pravokutni komad s donjeg lista papira. Listovi će sada pristajati uzduž linije ureza. Označite oba lista linijom koju crtate okomito na zarez. Napravite još nekoliko ovih rezova. Na drugim mjestima oblik ruba listova papira nije važan.

Podni linoleum složenog oblika

3. Crtanje uzorka. Ugradite čeljusti tako da između igala ima oko 50 mm, držeći je tako da zamišljena linija koja prolazi kroz igle uvijek okomito na zidove, pragove stuba i druge arhitektonske detalje prostorije, pomičite jednu iglu čeljusti po obodu prostorije. Zbog toga će druga igla ogrebati crtu na papiru.

Podni linoleum složenog oblika

Udaljenost između igala ne smije se mijenjati tijekom rada. Da biste provjerili ovu udaljenost, nacrtajte dio kruga na papiru (kutiji) i povremeno provjerite postavljanje čeljusti na njega. Skinite gumbe i odnesite papir u sobu u kojoj je položen linolej.

4. Postavljanje uzorka na linoleum. Položite listove s uzorcima na linoleum, poravnavajući ih duž pripremljenih rezova i linija nacrtanih okomito na rezove. Postavite uzorke tako da linija uzorka koja odgovara dugačkom zidu bude duž valjka.

Podni linoleum složenog oblika

Pomoću čeljusti provjerite udaljenost od uzorka do ruba valjka. (Sjetite se da linolej morate rezati na udaljenosti od izgrebanih linija, koja je jednaka udaljenosti između igala čeljusti.) Umetnite uzorak na linolej pomoću gumba, čiji tragovi neće biti vidljivi nakon postavljanja.

5. Rezanje linoleja. Držeći čeljusti na isti način kao u koraku 3, prenesite liniju ispočetu na papiru u linoleum. U tom će se slučaju jedan kraj čeljusti pomicati duž papira, a drugi će lupiti linoleumom. Ako linije sa igala nisu vidljive, pričvrstite olovku filc na jednom kraju čeljusti i otvorite čeljusti na dio kruga koji ste nacrtali na papiru. Pomoću noža za linoleum izrežite linolej duž povučene linije. Nož s ravnim nožem je također prikladan za ovu svrhu, ali mnogi profesionalci koriste nož s kukastim nožem koji je dostupan u trgovini alata..

Podni linoleum složenog oblika

Na podu položite linoleum na području gdje treba položiti pod. Preklopite linoleum na pola prema vama i nanesite malo mastike na pod. Zalijepite linoleum na pod i uklonite mjehuriće zraka s najamnim valjkom za linoleum ili laganim valjkom. Isto napravite za drugu polovicu komada. I na kraju, pričvrstite otvorene krajeve linoleuma posebnim trakama za stezanje, na primjer, na vratima.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: