Škrlatni krov

Škrlatni krov ugrađuje se na krovove jednostavne konfiguracije, budući da su ploče od škriljevca vrlo krhki krovni materijal, lako se ošiša i vrši piling. Osnova za krov od škriljevca je čvrste ili rijetke letvice od dasaka širine 2 150 mm. Na hrptu i strehi dvije su ploče složene od kraja do kraja (10, odnosno 1). Izravnavajuća šipka prikovana je za vanjsku ploču 8.

Škrlatni krov

Priprema pločica uključuje dvije glavne operacije: bušenje rupa promjera 4,5 mm i rezanje pločica (pomoću nožne pile).

Pločice s škriljevcem složen s desna na lijevo s dvostrukim preklapanjem i pričvršćen s 3 nokta (po dva čavala za svaku pločicu). Redovi streha i grebena postavljeni su iz 7 pločica, duljine 3/5 duljine obične pločice. Poput popločanog krova, krov sa škriljevcem ima cik-cak uzorak zbog činjenice da svaki parni red počinje cijelim crijepom 4, a svaki neparan počinje s polovicom 5.

Pločice su zalijepljene dovoljno čvrsto, ali istodobno bi trebale biti u mogućnosti da se malo pomaknu s naglim promjenama temperature. Krov i rebra krova presvučeni su s 11 ploča, koje su prekrivene 9 čeličnim limom, pričvršćene s 3 čavala na svakih 200 mm. Ovratnik za dimnjak izrađen je od cementne žbuke slične ovratniku krovnog crijepa.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: