Slike školjki s vlastitim rukama s fotografijom. Kako napraviti sliku školjki majstorsku klasu za početnike

Sadržaj člankaLijepo je kad je kuća ukrašena različitim slikama, pločama ili drugim ručno izrađenim zanatima. Takve stvari imaju svoju energiju, svojevrsnu privlačnost, osjeti se stil autora. U trgovini su takvi predmeti za interijer skupi, ali možete sami napraviti lijep zanat.

Kako napraviti slike od prirodnog materijala

Koristeći školjke, možete stvoriti neobične slike ili ukrase. Učiniti to nije tako teško kao što može izgledati na prvi pogled. Trebate samo pristupiti radu s kreativne strane, koristeći maštu. Glavni materijal su školjke koje se mogu kupiti ili prikupiti na obali. Zatim se moraju sortirati ovisno o vrsti i veličini. Za rođenje remek-djela, trebat će vam i takav improvizirani materijal:

 • baza, možete koristiti šperploču, ploču ili debeli karton;
 • okvir;
 • ljepilo;
 • boje;
 • perle, grančice, trava, pijesak, perle i drugi ukrasni elementi.

školjke

Postupak stvaranja slike školjki sastoji se od sljedećih koraka:

 1. Skica dizajna. Ako s olovkom niste baš vješti, pronađite sliku na Internetu, skenirajte i napravite sliku duž konture.
 2. Priprema osnove. Na primjer, gusta šperploča ili daska, sjeckanje. Preporuča se obraditi bazu brusnim papirom, a zatim je ponovo obojiti. Pozadina se može učiniti mrljama prikladne boje ili kalijevog permanganata.
 3. Crtanje slike. Ako radite sa skicom, da biste sliku prenijeli na bazu, bolje je koristiti karbonski papir ili samo nacrtati buduću sliku pravo na ploču, poput mozaika. Morate slikati materijal prije nego što počnete ljepiti. Preporučljivo je koristiti svijetle akrilne boje. Ako izrađujete cvijet, bolje je uzeti bijele ili raznobojne boje, a za ploče s morskim krajolikom pogodne su zelene i plave nijanse koje dobro prenose boju valova..
 4. Lijepljenje materijala. Školjke i drugi elementi ukrasa dobro su fiksirani PVA ljepilom.
 5. Uokvirivanje slike. Domaće bagete sposobne su transformirati slike, ali za njihovu će proizvodnju trebati puno strpljenja i vještina..

Seashell cvijeće

Seashell ploča

Ova vrsta ručnih radova probudit će u svakoj njegovoj kreativnoj sposobnosti. Ploča s morskim pejzažom izgledat će sjajno u kupaonici. Da biste to učinili nije previše teško za master klasu:

 1. Okvir obojite mrljom ili kalijevim permanganatom, ostavite ga tako da se potpuno osuši. Za ploče s morskim pejzažom uzmite bijelu, plavu i zelenu boju.
 2. Umetnite pripremljenu podlogu u okvir.
 3. Pozadina može biti izrađena od mreže, pijeska, tkanine ili burlapa. Izrežite materijal prema veličini bageta, pričvrstite ga ljepilom ili posebnim pištoljem za ljepilo.
 4. Pređite na sljedeću fazu – sastavljanje slike školjki. Sjetite se da morate pažljivo pričvrstiti ljepilom svaki detalj.
 5. Gotov panel obložite akrilnim lakom. To će mu pružiti cjelovit izgled, a more će se preliti, kao da stvarno stojite na obali.

Aplikacija za školjke

Ručno rađena slika bit će izvrstan dar ili ukras u kući. Da biste stvorili aplikaciju iz školjaka, morate imati puno osnovnog materijala različitih veličina i boja. Ako dobro znate olovku, tada izrada portreta iz školjaka neće biti teško. Sam postupak je sljedeći:

 1. Pripremiti osnovu na kojima će se stvaranje nalaziti.
 2. Nacrtajte skicu koristeći fotografiju osobe kao primjer.
 3. Zalijepite sliku ljepilom i odmah položite sudopere, ne dopuštajući da se ljepilo osuši. Elementi moraju biti prikladni u boji i veličini..
 4. Ako je aplikacija za portret spremna, ne zaboravite je poškropiti lakom. To će joj dati sjaj i cjelovitost..

Shell mozaik

Izrada cvjetnog aranžmana za školjke

Koristeći prirodni materijal, možete stvoriti originalni ukras za dom. Za ukrašavanje sobe dekor će biti ručno izrađen cvjetni aranžman školjki. Za proizvodnju trebat će vam:

 • glavni materijal su sudoperi (bilo koje veličine);
 • okvir;
 • lak i boja u limenkama;
 • univerzalno ljepilo;
 • komad filma.

Korak po korak, slika cvijeća radi se ovako:

 1. Obojite pozadinu za budući rad. Koristite li sprej u ovu svrhu, učinit ćete sve uredno i bez pruga.
 2. Počnite izrađivati ​​cvijeće: obrišite školjke, stavite ih u red (to je prikladnije za uzimanje).
 3. U sredinu filma stavite malo ljepila.
 4. Lijepite školjke naizmjenično u obliku pupoljka.
 5. Napravite jezgru cvijeta: na sredinu poluotvorenog pupoljka zalijepite malu ljusku druge boje.
 6. Ostatak cvijeća napravite na isti način, količina ovisi o vašoj želji. Vrijedno je napomenuti da će se cvjetni aranžman pokazati zanimljivijim ako se školjke različitih nijansi izmjenjuju u jednom cvijetu.
 7. Razmislite o tome na kojem će se mjestu temeljiti svaki cvijet, možete napraviti oznake.
 8. Zalijepite cvijeće i poškropite ih lakom.

Raspored cvjetnih ljuska

Sažetak mozaik izrađen od školjaka

Takve će slike svaki interijer učiniti ekskluzivnim. Izrada mozaika iz morskih školjki traje dugo, ali ćete ga provoditi zabavno. Pri stvaranju remek-djela važna je faza priprema temelja. Često koristite “zaštitnik” sudopera. Primi se posla:

 1. Nacrtajte ravnomjerni krug na sudoperu, izrežite ga škarama.
 2. Na pripremljenu podlogu (fotookvir, cvjetni lonac ili bilo koji drugi predmet) pričvrstite sudopere određenim redoslijedom. Počnite od gornje konture, krećući se prema dolje, s desne na lijevu stranu. Bolje je pričvrstiti toplinskim pištoljem za ljepilo, primjenjujući sastav na bazu i na sudoper. Imajte na umu da trake ljepila trebaju biti ne više od 2-3 cm.
 3. Kad je većina slika mozaika spremna, nanesite ljepilo samo na sudopere i pažljivo ih umetnite na svoje mjesto, čvrsto pritisnite na bazu.
 4. Ukrasite pozadinu s dopunom – plastičnim ili staklenim čipsom. Nanesite ljepilo na željeno područje četkom, a zatim ispunite materijal gustim slojem, pritisnite prstima da se zapečati. Nakon toga – okrenite sliku od školjki, tako da višak padne.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: