Kukičana tunika na plaži

Sadržaj člankaU toplom ljetu kod kuće ili u bilo koje doba godine, tunika djeluje kao nezamjenjiv dodatak na plaži u odmaralištu. U njemu svaka žena, čak i ona puna, izgleda elegantno. U većini radionica na plaži su nanizane tunike, a postupak ne treba puno vremena. U nastavku ćete pronaći upute kako stvoriti nekoliko različitih modela takve lagane jakne..

Detaljne upute s dijagramima i opisima poslova

Specifičnosti rezanja tunike na plaži ima nekoliko karakterističnih osobina ^

 1. Platno mora biti pleteno s mrežicom ili otvorenim uzorkom.
 2. Gotova tunika ispada labava i nije jako dugačka.
 3. Gotovo sve majstorske tečajeve za početnike i iskusne majstorice koriste bijelu boju, što osigurava svestranost proizvoda i njegovu kombinaciju s kupaćim kostimom bilo koje boje.

Otvorena bijela tunika za opuštanje na moru

Klasični uzorak za izradu kukičanih tunika na plaži smatra se filet mrežom. Vezana je zračnim petljama (VP), dvostrukim kukičavanjem (CCH) ili bez (RLS). Postoje 2 popularne vrste takve mreže:

 • s polukružnim ćelijama (5 VP i RLS se izmjenjuju);
 • s kvadratnim ćelijama (2 VP i CCH su pletene).

Crochet tunika na plaži pletena je u nekoliko faza. Leđa su izrađena u skladu sa standardima, dok je vrat unaprijed osmišljen: može biti u obliku oštre glave, polukruga ili pravokutnika. Rukavi za bilo koji model tunike ne odgovaraju dugo, otprilike do lakta. Zanimljivo rješenje pri sastavljanju proizvoda su bočni šavovi koji se ne dovode do samog kraja.

Pređa za tunike može se uzeti i prirodna i umjetna, jer veliki elementi neće dopustiti da proizvod zadrži toplinu. Najbolje vrste niti su pamuk, poliamid, lan i mikrofibra. Ovisno o upotrijebljenoj predi, pletu se uzorak prema kojem se izračunavaju veličine brzine odabranog uzorka. Ovo je potrebno za izračunavanje parametara buduće tunike.

Otvorena kukičana tunika za početnike

U prvoj majstorskoj klasi za početnike možete plesti tuniku 44-46 odjeće ženske veličine. Možete odabrati boju proizvoda sami, ali u ovoj se uputi koristi pješčana pređa od merceriziranog pamuka u količini od 300 g. Gustoća pletenja je 13 petlji (p.) Po 10 cm. Cijela tunika izrađena je u 2 osnovna uzorka. Na dnu je gotov proizvod vezan cvjetnim motivom. Za pletenje bluze slijedite ovu jednostavnu upute:

 1. Birajte 66 VP, pletu 8 redova u 1 uzorku.
 2. Slijedite sljedećih 11 redaka prema obrascu 2, dodajući 1 petlju u prvi od njih.
 3. Vezajte još 11 redaka prema 1 obrascu, smanjujući 1 petlju u prvoj.
 4. Zatim slijedite isti broj linija za pletenje u 2 uzorka, opet dodajući 1 lanac u prvom.
 5. Ponovite ciklus 5 do 11, red 2 kruga 2 dvaput, a zatim prijeđite na 1., uklanjajući 1 petlju.
 6. Na visini pletenja od 50 cm zatvorite 8 p. Sa svake strane tkanine za rupice, nakon 10 cm od njih, napravite isto u sredini, uklanjajući 34 p.
 7. Završite pletenje u ukupnoj visini od 72 cm.
 8. Šivajte ramena i bočne šavove.
 9. Vežite ručke i dekolte s 4 reda sc.
 10. Prema shemi 3, napravite 16 cvjetova, spojite ih u traku i šivajte na dno proizvoda.

Ažurni uzorak na tunici

Mrežica na plaži

Jedan od pobjedničkih modela je mrežasta tunika. Ona ne samo da naglašava figuru, već i otvara kupaći kostim. Osim toga, može se nositi na vrhu, turtleneck, sundress ili haljinu. Kvačite takvu tuniku na plaži vrlo brzo. Potrebno je napraviti samo 2 pravokutnika širine jednake polovini bokova plus par centimetara za slobodno postavljanje. Upute za izradu takvog ljetnog proizvoda veličine 42-44 su sljedeće:

 1. Za prednji dio birajte lanac od 102 VP, od kojih su 3 – u usponu, a 2 – na obrascu.
 2. Pletejte prvu traku u stupcima bez navoja.
 3. U drugom redu napravite 3 VP dizala, zatim 1 SSN u 9 VP lanaca, 2 VP, a zatim ponovite ciklus od 1 SSN pod 3 VP i 2 VP.
 4. U sljedećem pletenju na početku napravite 5 VP, a zatim ponovite ciklus opisan u stavku 3 ponovo.
 5. Vezan za vrat, ostavite potreban broj petlji na rupi za glavu, a zatim ramena napravite odvojeno.
 6. Prema sličnim uputama, napravite leđa, samo zatvorite vratne petlje veće nego za prednju ili ih pletite izravno s ramena, povezujući ih s VP lancem.
 7. Kao što je prikazano na fotografiji, bočne strane spojite se ispred leđa čipkom spojenom njihovim jedinstvenim stupovima kukičana.

Tunika na plaži

Napravite pletene tunike za plažu za djevojke

U ormaru malih fashionista trebalo bi biti i ljetna odjeća. Ispostavit će se na originalan način, ako će uz uzorak i boju odgovarati majici majice. Dijete će trebati oko 300 g pamučne pređe gustoće od oko 400 m na 100 g. Upute za izradu gornjeg dijela su sljedeće:

 1. Napravite lanac od 92 VP-a i dodajte još 3 da se dignu, 1 traku napravite CCH.
 2. Zatim prema shemi 1 napravite platno od 15 cm, a zatim s obje strane zatvorite 9 petlji.
 3. Na visini od 27 cm ponovite istu stvar, samo za 40 središnjih petlji leđa, a zatim je pletajte prednjom stranom odvojeno na 32 cm. Sa strane potonjeg, za vrat, smanjite petlje nakon 23 cm platna.

Za izradu rubnika s rukavima koristite sljedeće upute:

 1. Šivajte bočne šavove proizvoda, a zatim s donjeg ruba slijedite uzorak 2.
 2. Pleteni 45 cm, završite rad 1 u blizini RLS-a.
 3. Za rukave nazovite 70 VP, pletite u krug prema shemi 1.
 4. Za visinu od 16 cm ostavite po 9 petlji na svakoj strani, a u sljedećim redovima 10 puta i 3 puta 2.
 5. Nakon 14 cm od rukava, završite posao..
 6. Sastavite dijelove spajanjem šavova na ramenima i pričvršćivanjem rukava. Vezati vrat 1 u blizini RLS-a.

Tunika na plaži za djevojčice

Ljetna tunika kukičane uzorke i opis u krugu

Ako ne volite proizvode sa šavovima, pokušajte krojiti tuniku na plaži u krug. Za veličinu 40-42 trebat će oko 300 g mercerizirane pamučne pređe. Opis rada na pletenju ljetne tunike uključuje sljedeće korake:

 1. Zatvorite lanac od 300 VP-a prstenom, vežite krug od CCH-a.
 2. Pletejte 6 redova prema obrascu jarma, zatim kuku zakačite na krošnju ispod zašiljene polovine, a zatim ponovite još 2 ciklusa iste tehnike. Za proširenje u svakom retku i rapport dodajte 1 VP.
 3. Preklopite jarmu na pola, na mjestima rupe, nazovite 50 VP, za stražnji i prednji dio, ponovno pokupite prostirku i pletene tkanine prema uzoru na glavni uzorak prema dužini koja vam je potrebna.

Ljetna tunika za plažu

Pletena tunika za plažu uzorka ananasa

Uz uzorak paučine i grčki motiv, uzorak ananasa vrlo je popularan i specifičan. Smatra se idealnim za širenje tkanine plažne tunike. Pletenje može početi od vrata ili središta. Za drugu verziju tunike trebat će vam oko 450 g bijele pređe s gustoćom od oko 350 m na 100 g, iako će se ananas u žutoj boji pokazati kao realističniji. Prvi korak je crtanje uzorka kao što je prikazano na dijagramu za 48 veličina odjeće. Da biste se povezali sprijeda i straga, slijedite ove korake:

 1. Započnite s prstenom od 17 VP-ova, a zatim pletite krug na CCH, na sljedećem s njima, ali radeći 2 ispod jedne petlje.
 2. U 3. redu slijedite upute za pletenje 4 ananasa. Napravite samo 2 od ovih kvadratnih motiva.
 3. Navlažite rezultirajuće elemente, ostavite da se osuše, a zatim šivajte sa strane, ostavljajući 18 cm na vrhu za rukave. Šivajte ramene šavove 4 cm.
 4. Na dnu proizvoda nacrtajte petlje, a zatim slijedite obrazac kao što je opisano na dijagramu 2.
 5. Za svaki rukav upišite petlje u područje prolaza kako biste dobili 8 pjesama od improviziranih obožavatelja.
 6. Pomoću 2 uzorka stvorite 30 cm platna. Zatim započnite suziti rukav, smanjujući broj petlji između stupaca na 5. Dakle napravite još 20 cm, a zatim dovršite posao.

Kvačkanje ananasa uzorak

Video tutorijali: kako vezati tuniku za plažu

Lakše je zarezati tunike za odrasle ili djecu s uzorcima koji se u velikim količinama mogu besplatno preuzeti na Internetu. Iako je početnicima majstorica ponekad teško shvatiti zapis i redoslijed serijala. U ovom slučaju, videozapisi postaju nezamjenjivi u radu, gdje je čitav proces jasno prikazan. Možete pogledati neke ispod, a zatim za njih plesti tuniku.

Izvorna kukičana tunika za plažu: majstorska klasa za početnike

Kukičana tunika na plaži

Haljina od tuniranih kukičanih krojeva

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: