Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Nije tajna da u našoj zemlji nisu sva naselja opskrbljena plinom. I važno se pitanje postavlja pred vlasnike kuća, kako osigurati svojim domovima toplinu. Napokon, ljetna kućica je jedno, ali topla kuća za stalno prebivanje ili dolazak zimi sasvim drugo..

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Koje mogućnosti imaju vlasnici kuća koje nisu priključene na opskrbu plinom:

 • Izgradite peć. Toplina drva i ugljena. Protiv – trebate zaposliti proizvođača štednjaka ili kupiti gotovu metalnu peć, čija je učinkovitost niža. Morat ćemo gledati vatru, zaliha krutog goriva. Peć je pepeo, dim, potreba za stalnim održavanjem. Osim toga, živa vatra je uvijek požarna opasnost..
 • Kupite držač plina – spremnik u obliku metalnog spremnika – i instalirajte bojler koji djeluje na smjesi propan-butan. Autonomija će biti osigurana, ali sam spremnik plina košta puno – od 225 tisuća rubalja. A to je samo rezervoar! Ako izračunamo troškove ugradnje spremnika plina pod zemlju, zaštite od korozije, polaganja cijevi, samog projekta opskrbe plinom, tada troškovi mogu lako premašiti milijun rubalja. I morat ćete se baviti organiziranjem grijanja barem cijelo ljeto, trošeći vrijeme i novac. Osim toga, rezervoar za plin će se morati redovito puniti prilikom naručivanja plinskog nosača.
 • Ugradite pećnicu na tekuće gorivo. Pitanje ekološke čistoće odmah će se pojaviti! Ovo je “najprljavija” vrsta goriva koja se ne preporučuje za trajno grijanje..
 • Kotlovi na kruto gorivo. Opet postoje troškovi za kupnju uređaja, uređenje prostrane, odvojene kotlovnice, opskrbe gorivom, koje je često teško dobiti – na primjer, peleti nisu još uvijek česti u Rusiji.
 • Koristite struju. Razgovarajmo o ovoj opciji detaljnije..

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Električni kotlovi za grijanje su dobra opcija. Ali opet, nastaju dodatni troškovi – trebate otopiti cijevi u cijeloj kući, kupiti i instalirati radijatore, kupiti sam kotao i dogovoriti mjesto za njegovu ugradnju. Prema proračunima stručnjaka, opremanje sustava grijanja s električnim kotlom za kuću s površinom od 130 četvornih metara koštat će najmanje 700 tisuća rubalja. Jeftiniji nego u slučaju spremnika za plin, ali ipak.

Osim toga, ako je kuća već obnovljena, tada će instalacija grijanja dovesti do potrebe za njenim ponovnim i nadogradnjom. Opet, novac i vrijeme, potreba za angažiranjem stručnjaka, jer se vlasnici definitivno neće moći sami nositi. Stoga su na prvom mjestu po popularnosti vlasnici kuća koji nisu priključeni na plin i koji žele brzo i jeftino pretvoriti ljetni stan u zimsko kućište električni grijači.

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Razmislimo o značajkama svake vrste električnih grijača:

 • Ventilatorski grijači ili, kako ih popularno zovu, ventilatori. Uređaj je jednostavan, jeftin, lagan i kompaktan. Ova je opcija pogodna za privremeno zagrijavanje – kad stignete, uključite je, usmjerite struju toplog zraka prema sebi, to je već ugodnije. Nije baš pogodno za velike prostore.
 • Uljni radijatori. Inertno. Oni se zagrijavaju duže od ventilatora, ali također mogu zadržati toplinu neko vrijeme. Sigurnost je zajamčena samo ako grijač ima certifikat o požarnoj sigurnosti – ako uređaj nije visoke kvalitete (čitajte jeftini kineski), vruće ulje može iscuriti iz radijatora kada padne ili pogodi. Pomičite se tek nakon što se uređaj djelomično ohladi.
 • Infracrveni grijači. Ne prave buku, pružaju zonirano, točkovno grijanje (izvrsno za nezagrijane balkone, garaže), u pravilu su ekonomičniji od prethodnih opcija. Ali upotreba istih u dnevnoj sobi je ograničena. Pogrešan odabir snage, i što je najvažnije, mjesto ugradnje, predmeti koji to ne mogu podnijeti mogu se pregrijati. Na primjer, namještaj.
 • Konvektori. Ekonomično, zagrijava sobu ravnomjerno, toplina postaje vrlo brzo. Od svih postojećih električnih grijača oni su najprikladniji za stalnu upotrebu. Obavezno slijedite upute za ugradnju na zid!

Važno! Glavna razlika između konvektorskih i standardnih radijatora i ostalih električnih grijača je u tome što omogućuje cirkulaciju zraka, što jamči ravnomjernu raspodjelu topline i udobnost svih stanovnika kuće.

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Prednosti uporabe konvektora za grijanje ljetne kuće i kuće su očite:

 • Minimalna investicija. Sami uređaji koštaju malo, ne trebate polagati cijevi, raditi ožičenje i slično. Konvektorima za rad potrebno je samo mjesto ispod prozora ili na podu prostorije i otvor u blizini.
 • Problem s grijanjem može se riješiti vrlo brzo. Otiđite u supermarket i kupite konvektore za svaku prostoriju, usredotočujući se na njihov kapacitet i područje koje će trebati grijati. Donesite kući, objesite ili instalirajte, uključite – to je to. Nakon par minuta, sobe će se početi ravnomjerno zagrijavati.
 • Moderni konvektori ne suše zrak, ne sagorijevaju kisik, njihov rad neće negativno utjecati na mikroklimu kuće.
 • Može se koristiti stalno, dacha će biti prikladna za cjelogodišnji život.

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Jedino što može zbuniti vlasnike koji odluče zagrijati kuću konvektorima trošak je njihovog rada. Da, struja košta novac, ako se kuća stalno grije, iznosi će postati solidni. Postoji izlaz – kupnja modernog inverterskog konvektora, koji je mnogo ekonomičniji nego inače.

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Na primjer, uzmimo novost na ruskom tržištu – električni inverterski konvektor Electrolux Transformer System. Ima dvije važne tehnološke značajke:

 1. JEŽ.Ovo je monolitni grijaći element koji ne sagorijeva kisik, ima površinu prijenosa topline povećanu za 20% te je lagan u težini i veličini. Takvi se konvektori zagrijavaju na niže temperature, mogu se sigurno koristiti cijelo vrijeme, postoji potvrda o požarnoj sigurnosti Ministarstva za hitne slučajeve. Ovi konvektori zagrijavaju se na postavljenu temperaturu 20% brže;
 2. Digitalni INVERTER.Upravo je ta tehnologija odgovorna za ekonomičnost konvektora Electrolux. Troškovi električne energije smanjuju se za 70%, odnosno tri puta, što dokazuju laboratorijske studije i odgovarajući tehnički zaključci.

Kako se osiguravaju ove značajne uštede električne energije? Kako djeluje konvencionalni konvektor s mehaničkim blokom – zagrijava sobu na postavljenu temperaturu i isključuje se. Jednostavno je. Uobičajeni konvektor uključit će se samo kada temperatura u sobi padne ispod one koju su postavili vlasnici.

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Inverterski konvektor smanjuje snagu kada se temperatura približi postavljenoj. Odnosno, ne isključuje se, već prelazi u ekonomski način rada. Konvencionalni konvektor radi punom snagom svaki put kada je uključen. Inverterski konvektor troši električnu energiju, stalno održava postavljenu temperaturu s točnošću od 0,1 ° C, nakon zagrijavanja prostorije, glatko smanjujući snagu i, sukladno tome, potrošnju energije na minimalno potrebnu razinu.

Važno! Da bismo to učinili jasnijim, usporedimo troškove održavanja požara u peći na drva tako što ćete povremeno dodavati gorivo i početi od nule. Za zagrijavanje sobe potrebno je mnogo ogrjevnog drva. Lakše je održavati toplom štedljivim gorivom i održavanjem peći hladnom.

Napravimo jednostavne proračune – konvektor s mehaničkim blokom dnevno, koji radi u načinu uključivanja i isključivanja, potrošit će oko 15 kW. Uz tarifu od 5,47 rubalja po kWh, dnevno dobivamo 82,05 rubalja. Inverterski konvektor trošit će 70% manje električne energije dnevno, odnosno otprilike 4,5 kW. Troškovi po danu iznosit će 24,61 rubalja. Razlika je gotovo 60 rubalja, što je 1,8 tisuća rubalja mjesečno. Ekonomski? Ipak bi.

Odabir najekonomičnijeg načina grijanja kuće električnom energijom

Pored toga, za Electroluxov transformatorski sustav, upravljačka jedinica može biti dopunjena Smart Wi-Fi modulom. To vam omogućuje daljinsko upravljanje grijanjem kuće sa vašeg pametnog telefona. Na primjer, vikendom idete u dacha. Sat vremena prije dolaska, trebate poslati signal “pametnom” uređaju kroz posebno razvijenu aplikaciju, tako da konvektor počinje grijati kuću. Ili snizite temperaturu ujutro, kad svi odlaze, i podignite je na daljinu prije povratka kući. To je dodatna ušteda energije.

Stručnjaci uvjeravaju da su pretvarači s “srcem” HEDGEHOG-a i “mozgom” Digitalnog INVERTER-a danas ekonomični, vatrootporni, izdržljivi i prikladni za upotrebu. Pogledajte pobliže Electroluxov transformatorski sustav ako želite brzo i jeftino osigurati svojoj kući ili ljetnoj kućici sigurnu, ugodnu toplinu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: