Što utječe na cijenu unutarnjih vrata

Sadržaj člankaPitanje cijena zabrinjava sve koji planiraju obnoviti kuću. Naše web mjesto savjeta odlučilo je otkriti što točno utječe na cijenu unutarnjih vrata, jer je to prilično značajna stavka troškova. Odabrali smo pet najvažnijih čimbenika koji mogu značajno utjecati na cijenu vrata.

Prvi čimbenik je dizajn i materijal krila vrata

Ako je platno gluho, a ne ostakljeno, tada proizvođači najčešće čine osnovu vrata konstrukcijom panela izrađenim od lagane iverice ili kartonskog saća. Oba materijala koštaju približno isto, to su najpovoljnije mogućnosti. Ako je platno izrađeno na osnovi borove grede (naziva se još i inženjerijskim masivom) i obloženo je MDF-om s obje strane, ispada da su vrata najmanje 20% skuplja. Ali s druge strane imat će dobra zvučno izolacijska svojstva. Tri, ili čak pet puta skuplja od običnih vrata, jesu vrata s krilom izrađena od niza vrijednih i tvrdih vrsta drveta, poput jastreba, merbaua, jasena, hrasta. To su komadna roba koja se obično izrađuje ne u serijama, već po narudžbi..

Drugi faktor – završna obrada

To je veoma značajan trošak za proizvođača. Opcije najprikladnije za proračun su vrata suočena s rekonstruiranim furnirom i laminiranim slojem. Kvalitetan film može se na prvi pogled teško razlikovati od jeftinog toniranog furnira. Ali furnir izrađen od plemenitih vrsta drveta košta puno više, što utječe na cijenu cijelih vrata.

Treći faktor – zastakljivanje

Odmah napominjemo da ako se obično staklo umetne u platno debljine ne više od 5 milimetara, skromne nijanse ili matiranja, tada će takva vrata biti u razini s gluhim vratima. Ali upotreba stakla s slikanjem, fugiranjem, graviranjem malo će povećati cijenu vrata. Ako se koristi kaljeno laminirano staklo, cijena vrata će se povećati za oko 50%. Isti porast troškova treba očekivati ​​pri odabiru zvučno izolirane staklene jedinice za vrata. Ako je model bez okvira, izrađen od stakla, tada je vrlo teško pronaći vrata za manje od 15 tisuća rubalja.

Četvrti faktor – mehanizam otvaranja

Klizna vrata uvijek su skuplja od kliznih vrata. I to ne zato što vam je potreban mehanizam za valjanje – cijena mu je usporediva s cijenom kutije, na kojoj samo štedite. Činjenica je da klizno krilo vrata mora u potpunosti prekriti otvor, tako da je uvijek viši nego inače. Prema tome, to je skuplje. Uz to, obrtnici naplaćuju više za ugradnju kliznih vrata. Ako su klizna vrata izrađena od kaljenog stakla, cijena se, kao što smo gore spomenuli, povećava za oko 50%. Sklopiva vrata harmonike su još skuplja. Imaju posebne šarke i vodilice, cijena je gotovo dvostruko veća od običnih unutarnjih vrata.

Važno! Unutarnja vrata ambara, kojima je portal posvetio zaseban članak, nisu jeftinija od klasičnih kliznih vrata. Obično skuplje kao dizajnerska opcija. Možete uštedjeti na njima, to možete učiniti sami sa starih ploča. Morat ćete potrošiti samo na mehanizam za valjanje.

Faktor pet – marka proizvođača

Teško je pronaći unutarnja vrata iz Italije za manje od 20 tisuća rubalja. Vrata koja su dizajnirali svjetski poznati stručnjaci koštat će još više. Obično jedna marka ima nekoliko kolekcija. Može biti proračunski, za masovnog potrošača s cijenama od 6 do 10 tisuća rubalja. A drugi je elitniji, počevši od 12-15 tisuća rubalja po platnu. Usput, možete pronaći proračunske modele, na primjer, finske proizvodnje, nisu uvijek uvezena vrata skuplja od domaćih. Ovdje, radije, govorimo o popularnosti proizvođača proizvođača..

Vrlo važna stvar – često proizvođač navodi samo cijenu vratnog krila! A vi mislite – “Pa, to je jeftino.” Ali to nije sve što trebate za ugradnju unutarnjih vrata. Platno obično čini samo 55% troškova kompleta. Platforme i nastavci – još 15%, isto je i sama kutija, preostalih 15% cijene su za šarke, ručke, brave i druge dodatke. Nadalje, svi ti dodatni elementi možda neće biti uključeni u tvornički komplet, morat će ih odabrati i kupiti zasebno, imajte na umu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: