Kako skratiti narukvicu na satu

Sadržaj člankaAko su satovi koji volite sjajni, ne biste se trebali uznemiriti odmah, jer se takva manja smetnja može lako popraviti. Nemojte misliti da samo majstor može prilagoditi praktičnu dodatnu opremu u veličini, jer je to lako učiniti čak i kod kuće. Samo trebate razumjeti sve sitnice nadolazećeg djela.

Načini za skraćivanje narukvice satova

Kožne i tekstilne kaiševe danas su posebno popularne, ali pribor izrađen od metalnih veza ostaje nepromijenjena klasika. Ako u prvoj i drugoj opciji samo trebate probušiti rupu na prikladnom mjestu, onda se ne mogu svi nositi sa zadatkom kako skratiti narukvicu na satu. Postoje dva načina za popravljanje veličine proizvoda: zamolite majstora za pomoć ili učinite sve bez vanjskih uplitanja, tj. Sebe.

Mehanički sat s narukvicom

 • Obratite se radionici

Veličina keramičkog ili čeličnog pojasa lako se pretvara u milimetar u rukama satnika – to će riješiti problem u nekoliko minuta. Rad će se obaviti pažljivo, a rezultat neće dugo doći. Međutim, postupak izvlačenja viška segmenta nije toliko kompliciran da bi se na njega moglo naići na prvu radionicu. Kako skratiti remen? Trebate naučiti moguće načine uklanjanja veze na narukvici satova, jer ako vam se sviđa ova vrsta dodatka, često ćete naići na ovaj problem.

 • Skratite remen za sat

Metalne veze pomoću kopče ili trake za povlačenje mogu se podesiti u veličini i bez pomoći stručnjaka. Trebate samo nabaviti radne alate. Vrijedno je uzeti u obzir da su sve metalne narukvice dizajnirane za najširi zglob. Čak se i proizvodi za zapešća marke marke Seiko ili Kashio mogu lako smanjiti na željenu veličinu. Na internetu postoji puno fotografija i video zapisa zahvaljujući kojima se možete detaljno upoznati s postupkom pretvorbe.

Kako smanjiti narukvicu na satu vlastitim rukama

Dakle, kupili ste sat, ali remen je bio sjajan za zglob. Nema mogućnosti ili želje za odlaskom kod majstora, ali kako skratiti narukvicu satova? U ruke uzmite ravno popravku. Da biste uklonili dodatne veze ili promijenili kopču brave, trebali biste nabaviti potrebne pomoćne alate i strpljenje. Prije nego što skratite remen na satu, očistite radno mjesto na stolu i prekrijte ga bijelim papirom, tako da svi detalji i sitne matice budu jasno vidljive. Trebat će vam i:

 • šiljast predmet ili običan štih;
 • mali čekić;
 • kutija za male dijelove;
 • odvijač.

Pojas se može samostalno umanjiti na više načina. Odabir opcije popravka trebao bi se temeljiti ne samo na vašoj želji, već i uzimajući u obzir model, pa čak i tvrtku koja se bavi dodatkom. Na primjer, za Casio su prikladne neke promjene u bravi s kopčama, ali kod proizvoda tvrtke Orient moguće je samo uklanjanje veza. Koje radnje je potrebno učiniti kako bi se muški ili ženski sat uklopio?

Uklanjanje veze s narukvice na satu

S bravom s kopčom

Metalna narukvica za satove lako je podložna promjenama koje dopuštaju da pribor savršeno sjedi na zglobu. Za regulaciju u malim dimenzijama napravite kopču:

 1. Uklonite font ušice ili držača klikom na vidljivo područje..
 2. Preuredite ga u otvor koji je bliže zasunu.
 3. Font ne treba pomicati sa strane na kojoj je bio, jer će se, dok nosite uho, lijepiti za odjeću i uzrokovati neugodnosti..

Uklanjanje nepotrebnih veza

Kako skratiti narukvicu na satu ako prilagodba kopčom nije moguća? Broj veza treba smanjiti:

 1. Stisnite iglu na vezama u smjeru strelica – pričvršćene su s unutarnje strane remena. Nađite usku rupu u segmentima koje želite ukloniti uz pomoć lukovice pritisnite na šipku. Ako ne uspije, nježno umutite mlijeko.
 2. Kad se štap pojavi, zgrabite ga kliještima i izvadite ga u potpunosti. Ponovite s drugim ukosnicom odabrane veze. Početna faza, kako ukloniti veze s narukvice s satom, je dovršena.
 3. Provjerite pravilno uklanjanje primjenom pribora na zapešće i povezivanjem njegovih krajeva. Proizvod ne smije stisnuti ruku. Izrežite duljinu simetrično s obje strane tako da zasun bude u sredini.
 4. Montiramo narukvicu, rupu postavljamo na jednu razinu i učvršćujemo je filacijom za kosu.
 5. Ova je metoda prikladna za većinu modela muškog i ženskog pribora. Nema ništa komplicirano u tome kako skratiti narukvicu na satu..

Video upute: kako skratiti metalnu narukvicu na satu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: