Kako šivati ​​skriven patentni zatvarač u haljini

Sadržaj člankaSkrivena sprijeda, skrivena kopča na gotovoj odjeći izgleda sjajno. Šivanje ovog dijela u vlastite ruke zahtijeva određene vještine koje postupno dolaze s iskustvom. Važno je pažljivo šivati ​​bravu u haljinu sa strane ili leđa tako da ispunjava predviđenu funkciju, a da pritom ne uzrokuje deformiranje proizvoda.

Kako šivati ​​patentni zatvarač

Skriveni dvorac odlikuje se činjenicom da su zubi unutra, a ne vidljivi na desnoj strani gotove haljine, suknje. Za proizvodnju pribora koriste se najlonske spirale, a nisu dizajnirane za velika opterećenja. Pri šivanju dijelova važno je položiti crtu u milimetru od zuba, ali ne dodirnuti ih. Inače će se pribor pokvariti od igle koja je pala na spiralu. Pričvršćivač treba produžiti na bravu, a ne do samog kraja. U fazi pripreme potrebno je obraditi rubove proizvoda s overlockom. Preporučena širina dodataka – 1,5 cm.

Ako trebate pažljivo brusiti bravu, ne morate kontaktirati atelje. Slijedite upute, to možete učiniti sami, štedeći na cijeni usluge. Prije vezanja skrivene patentne zatvarače u haljini pripremite:

 • niti odgovarajuće boje;
 • škare;
 • šivaći stroj s posebnom nogom;
 • krojačka kreda (prikladna je suha šipka sapuna, jednostavna olovka);
 • ravnalo ili centimetar;
 • tanka igla, niti kontrastne boje za brisanje;
 • igle
 • glačalo i daska za glačanje.

Mašina za šivanje

Tajno noga s patentnim zatvaračem

Pričvršćivač, koji nije vidljiv izvana, može se šivati ​​na stroj uz pomoć običnog stopala, dizajniranog za ravno šivanje ili cik-cak. Ipak, prije pažljivog šivanja skrivenog patentnog zatvarača u haljinu, bolje je kupiti poseban alat. Noga za skrivene brave opremljena je utorima ili utorima na potplatu. Zahvaljujući ovom dizajnu, element se ispravlja tijekom rada, igla vrši probijanje u blizini spirale. Linija je glatka, uredna.

Noga za pričvršćivanje skrivene brave nije uvijek uključena u stroj, posebno za jeftine modele. Uređaj se može zasebno kupiti u šivanoj trgovini. Postoje metalni i plastični jastučići. Prve se odlikuju pouzdanošću, a druge relativno niskom cijenom. Uređaj dolazi s nogom i montira se na vijak. Druga mogućnost je uklonjivi potplat.

Šivanje niti

Prije nego što šivate tajni patentni zatvarač, morate pokupiti niti kako bi odgovarali tkanini i zaključali. Crta neće biti vidljiva na desnoj strani. No, unutrašnjost proizvoda mora biti uredna. Pitanje kvalitete materijala. Stare niti preostale iz sovjetskih vremena ne bi se trebale koristiti za šivanje. Trgovina ima širok izbor materijala vrhunske kvalitete po pristupačnoj cijeni. Debljina bi trebala odgovarati platnu. Tanke niti prikladne su za lagani materijal, za jače – jače.

Konac za šivanje

Kako odabrati tajnu bravu

Prije nego što vežete tajni patentni zatvarač u haljinu, morate odabrati pribor. Mora biti:

 • Pogodne boje. Pletenica ušivenog brave vidljiva je samo iznutra. Na prednjoj je strani uočljiv samo pas koji se ne bi trebao isticati.
 • Nekoliko centimetara duže od linije šivanja.
 • Pogodno za tkaninu u debljini. Lagani materijal zahtijeva tanki dio koji nije u stanju deformirati proizvod. Gusta tkanina zahtijeva prošivanje brave s debelim zubima.
 • Kvaliteta. Prilikom kupnje važno je osigurati da dio funkcionira bez poteškoća..

Cijena skrivenog patentnog zatvarača za haljinu

Prikladni pribor može se naći u bilo kojem odjelu gdje su predstavljeni proizvodi za šivanje ili jeftino kupljen u internetskoj trgovini. Trošak kopče za haljinu ovisi o duljini, vanjskom dizajnu, proizvodnoj tvrtki, količini robe kupljene u isto vrijeme:

Dužina kopče (cm)

Podjela cijena (rubalja)

šesnaest

4-33

osamnaest

10-30

dvadeset

15-160

25

19-155

40

45-110

pedeset

50-120

60

130-470

Kako šivati ​​nevidljivi patent zatvarač u srednji šav leđa

Položaj okova na stražnjem dijelu sprečava da se stvari ne iskrive, a preporučuje se za lagane tkanine. Kako šivati ​​patentni zatvarač u haljini na leđima? Vaši postupci:

 1. označite liniju šivanja iznutra prije vezanja tajne brave;
 2. odvijte dopuštenja;
 3. stavite otvorenu kopču na dopuštene dijelove tako da se klinčići podudaraju s središnjom linijom leđa;
 4. primijetite element koji počinje od vrata;
 5. slijedite liniju na lijevoj strani savijanjem zuba;
 6. položite šav s desne strane, počevši od vrha;
 7. zatvorite kopču;
 8. pomaknite dijelove na stražnjoj strani s dna, napravite šivanje;
 9. dodaci za željezo.

Haljine sa zatvaračem

Kako šivati ​​skriven patent zatvarač u bočni šav haljine

Bočno postavljena brava prikladna je za odvrtanje. Kako šivati ​​patentni zatvarač? Učinite sljedeće:

 1. Označite granice uboda prije stavljanja patentnog zatvarača.
 2. Pomaknite šav, šivajte ubode prije i poslije.
 3. Izravnajte vezu.
 4. Pričvrstite pribor pogrešnim bočnim pinovima.
 5. Pomičite stranice.
 6. Isprobajte nešto. Izvršite promjene ako je potrebno.
 7. Zavežite dvorac.
 8. Napravite bočni šav.
 9. Uklonite privremene šavove.
 10. Glačajte ušiveni dio.

Saznajte kako kvačkati tuniku na plaži.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: