Drveni neboder: budućnost je stigla

Drveni neboder u Londonu, visok 984 metra

Divovska čačkalica

Sada se široko raspravlja o potrebi izgradnje visokih zgrada od drva. Takvi projekti imaju brojne prednosti.

London treba rasti, inače uskoro stanovnici neće imati gdje kupiti stan. Jedan od načina je izgradnja visokih zgrada. Zgrade izrađene od prirodnih materijala trebale bi se svidjeti ljudima puno više od uobičajenih visokih zgrada izrađenih od metala i betona. Sada su drvo i drugi prirodni materijali znatno nedovoljno iskorišteni, a arhitekti predlažu da se to promijeni.

Na primjer, drvo je bilo široko korišteno u gradnji Naina.

Drveni neboder-ekološko rješenje

Neboder izrađen od drveta izvrsno je ekološko rješenje

Naravno, Internet & # 8211; To nije zgrada od 80 katova. Ali arhitekti su sigurni: drveni neboder od 80 katova više je od stvarnosti. Moderna tehnologija to dopušta. A prijelaz na drvenu konstrukciju imat će vrlo povoljan utjecaj na okoliš.

Drvo može napraviti pravu industrijsku revoluciju u gradnji 21. stoljeća, kao što su to nekada činili čelik, beton i staklo. Pa zašto ne započeti ovu revoluciju već danas. I vjerujte mi, ovaj toranj neće biti samo moderan i moderan, već će biti i vrlo siguran. A oblik je već stvar ukusa. Materijal, evo na što treba paziti.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: