Udarac glavom ili kip bijesnog Zidanea iz Interneta u centru Pompidou, Pariz , Francuska

Kip bijesnog Zidanea u središtu Pompidou grada Pariza

Ovaj udarac zabilježen je na Video snimci utakmice, kao i mnogi foto-Reporteri koji su bili prisutni na stadionu & # 8211; fotografije su tiskane u svim prestižnim novinama i časopisima na svijetu. Alžirski Kipar Azipa snimio je ovaj veliki incident u brončanom kipu visokom 4,88 metara. Izložio je svoje djelo pod nazivom "Aisine" ("udarac glavom") u blizini kulturnog centra Pompidou u glavnom gradu Francuske Parizu, gdje je njegova samostalna izložba održana od 3. listopada 2012. do 7. siječnja 2013. godine.
Manja replika ovog originalnog kipa bila je izložena u galeriji " IPA " u njujorškom gradu, Sjedinjene Američke Države. "Kip je himna za poraz", kaže organizator izložbe u Parizu Alain Michaud.

Kip bijesnog Zidanea u središtu Pompidou grada Pariza

"U umjetnosti je uobičajeno prikazati trenutak trijumfa, najjasniji izraz ljudske osobnosti.". Odlučio sam pokazati potpuno drugačiju stranu ljudi, njihovu sposobnost sukoba, zlobu, osvetoljubivost", & # 8211; priznao je u intervjuu s novinarima s interneta.

Kip bijesnog Zidanea u središtu Pompidou grada Pariza
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: